www.petterdass.no Om museet To. 18. sep. 2014
Meny

 

OM MUSEET

Petter Dass-museet ble etablert i 1966 og er i dag en avdeling av Helgeland Museum. I 1999 ble museet valgt til Nordland fylkes tusenårssted. 

Museet på Alstahaug består av flere bygninger. De eldste bygningene på tunet er den gamle prestegården fra midten av 1700-tallet. I prestegården er det skiftende utstillinger og interiør fra 16- og 1700-tallet. Det er faste omvisninger i prestegården i sommersesongen. De gamle bygningene er kun åpne i sommersesongen juni-august, eller etter avtale.

Det fredfylte og vakre Alstahaugtunet og området rundt er et populært rekreasjonsområde for både lokalbefolkning og tilreisende. Tunet, kirke, kirkegård og bygningene for øvrig er fredet av Riksantikvaren.

Et nytt museumsbygg og parkeringsanlegg ble åpnet på Alstahaug den 20. oktober 2007. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta AS. Det nye museumsbygget er åpent hele året, alle dager unntatt mandag og enkelte helligdager.

 

• Petter Dass-museet skal være et nasjonalt dokumentasjons- og kompetansesenter for dikterpresten Petter Dass og hans plass i den norske og nordiske kulturhistorien. Stedet skal formidle kunnskap og opplevelse som inspirerer til undervisning, forskning, kunstnerisk skapende arbeid, fordypning og kontemplasjon, og dialog om kultur- og verdispørsmål.

• Gjennom natur, arkitektur og sin historiske forankring og profil skal stedet formidle kirke- og kulturhistorien i et tusenårsperspektiv med Alstahaug og Petter Dass i sentrum.

• Museet skal henvende seg til en bred målgruppe og bygge videre på en bred folkelig interesse for Petter Dass og for stedet.

 

 

PETTER DASS-MUSEET
ALSTAHAUG

 

Alstahaug kirke

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS

Petter Dass-museet
Alstahaug
8804 Sandnessjøen
Telefon: 75 11 01 50
E-post: Petter Dass-museet

 

 

ÅPNINGSTIDER

 

HØST/ VINTER / VÅR

medio august–medio juni
Tirsdag - fredag: 10.00 - 15.30 (kafé 15.00)
Lørdag - søndag: 11.00 - 17.00 (kafé 16.30)
Mandag: stengt

 

SOMMER

medio juni-medio august

Alle dager 10.00 - 18.00

Kaféen har servering 10.00 - 17.30

web: kvorning | info helgeland